Hjertelig velkommen til

Avslutning: Lørdag 9 juni kl 12.30

NATURRELASJONER

Livssans & Identitet

Hvordan virker naturen inn på vår livssans og identitet? Hva betyr relasjonen til naturen for barn og voksne i dag? Kan det lekende og utforskende mennesket styrke vår livssans og appetitt på livet?

Slike og mange flere temaer vil dere møte disse dagene i midtnattsolens by. Steinerbarnehageforbundet gleder seg stort til å møte dere alle til 3 dager med kultur, fag, fest og naturopplevelser i vakre Tromsø. Vi får en helt egen konsert i Ishavskatedralen, besøk på Fjellheisen, varierte arbeidsgrupper, mye frisk luft og ikke minst; tre engasjert og faglig dyktige foredragsholdere.

Hovedforedragsholdere:

KJETIL STEINSHOLT - Lek og kunsten å sette seg ut av spill

Kjetil jobber som professor ved institutt for pedagogikk og livslang læring ved NTNU, Trondheim. Han er en engasjerende foredragsholder som flere ganger er nominert til prisen årets foredragsholder. Han er spesielt opptatt av improvisasjon og lek, danning og betydningen av praktisk kunnskap i livet. Kjetil har en omfattende publiseringsliste og er blant annet aktuell med boken Motstrøms - åpninger i retning av en levende pedagogikk utgitt på Fagbokforlaget i 2016.

ELLEN BEATE SANDSETER - Boblende glede og sug i magen - spenning og risiko i barns lek

Ellen Beates har hovedfag i idrett fra Norges Idrettshøgskole og doktorgrad i psykologi fra NTNU. Hennes forskningsinteresser omfatter primært barns fysiske og motoriske lek med vekt på spennings- og risikofylt lek i barnehagen, både i barns og voksnes perspektiv. Hun tar tydelig til ordet for å vektlegge betydningen av barns rett til fri lek, utelek og lek hvor barn utforsker sine egne og omgivelsenes grenser og muligheter, og er på den måten en sterk talskvinne mot det vestlige samfunnets økende sikkerhetsfokus.

Du kan lese mer om hennes forskning, publikasjoner og mediebidrag på bloggen:

www.ellenbeatehansensandseter.com

CLARA AERTS - Nature as a Teacher and a Portal to our Self

Clara er født i Flandern i Belgia. Hun har en bachelor i Early Childhood Education og tar for tiden en master ved Steinerhøyskolen i Oslo. Hun har stor interesse for kunst og har tatt ulike kurs i musikk, dans og teater. Etter å ha jobbet som barnehagelærer i en steinerbarnehage i Flandern i 21 år begynte hun å undervise og har holdt workshops og foredrag om steinerpedagogikk over hele verden. Siden 2008 har hun vært pedagogisk rådgiver for Federation of Steiner Schools Flanders i Belgia og hun er medlem av koordineringsgruppen i IASWECE.

Om hennes foredrag:

What is it that draws people to go wandering in the woods, climb mountains or stroll along the shores of oceans with breaking waves or silent lakes? Why are men since the beginning of times mesmerised by starry skies and have appointed magical powers to the cyclic gestures of the moon? Where do the images in folk and fairytales of the elemental beings find their origin and how are we related to them? Science and men’s intelligence have freed men from dictated rhythms of nature but at what cost? How can we learn to use this freedom as a pathway to come closer to our Self and how can Nature be our helper and guide in this journey? We will explore these questions from the viewpoints of the young child, the adult educator and our responsibility to world evolution.

TORSDAG 7. JUNI

15:00 mat og registrering

16:30 Åpning av Barnehagestevnet 2018

17:00 -18:30 Kjetil Steinsholt - Lek og kunsten å sette seg ut av spill.

19:00 Avgang Ishavskatedralen. Konsert kl.19.30. Mulighet for å besøke Fjellheisen i etterkant.

FREDAG 8. JUNI

09:30 Ellen Beate Sandsæter - Boblende glede og sug i magen

11:30 Informasjon fra styret og neste års arrangør

12:00 - 13:00 Lunsj

13:30 - 16:00 Arbeidsgrupper

Muligheter for besøk i Steinerbarnehagen i Tromsø

19:30 Festmiddag med underholdning

LØRDAG 9.JUNI

09:30 - 11:30 Clara Aerts - Nature as a Teacher and a portal to our Self

12:00 Avslutning

HVORDAN VELGER JEG ARBEIDSGRUPPE?

Kryss av for ønsket arbeidsgruppe under. Beskrivelse av arbeidsgruppene finner du HER.

MATALLERGIER OG PREFERANSER
Har du matallergier eller andre preferanser vedrørende mat så skriv det inn i påmeldingsskjema under.

Vi setter opp tre kategorier:

1. Har du alvorlige matallergier? Hvilke? Tåler du spor?
2. Ønsker du vegetar- eller veganmat
3. Ønsker du glutenfritt